onsdag 17 oktober 2012

Solkaka

3 st ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl hett vatten


Kokosglasyr
100 g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 dl riven kokos

Sätt ugnen på 175 g
Vispa ägg och socker ljust och poröst
Blanda samman mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
Koka upp vattnet och häll ner det i smeten och rör om försiktigt.
Häll smeten i en smord och kokosbröad form ca 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 min. Känn efter med en sticka.

Glasyren.
Koka smör och socker, tillsätt äggula och vaniljsocker och hälften av kokosen.
Häll på den färdiggräddade kakan och låt svalna. Strö på resten av kokosen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar