tisdag 20 mars 2012

Pizzadeg så närpå orginalet.

3,5 dl vatten
1 påse torrjäst
2 msk socker
1,5 tsk salt
2 msk olivolja
10 dl vetemjöl

Mät upp varmt vatten i en skål.
Lös upp torrjästen och sockret i det varma vattnet och låt stå 10 min så jästen börjar verka.
Tillsätt oljan och saltet och rör sakta i hälften av mjölet.
Fortsätt att tillsätta mjöl tills du inte längre kan röra in det utan att hjälpa till med händerna.
Stjälp ut degen på ett rent och mjölat bakbord.
Knåda degen ordentligt!
Tillsätt med jämna mellanrum mjöl och knåda på tills degen är slät och elastisk.
Olja botten på skålen, forma degen till en boll och placera den i skålen.
Pensla degen med lite olivolja och täck över med en kökshandduk.
Låt degen jäsa på ett varmt ställe i ca 1 timme.
När den är dubbelt så stor så är den redo att bakas ut!
Kavla ut på 2 stora plåtar i valfri form och tjocklek!

Bred ut tomatsås och toppa med valfria godsaker!

In i ugn och gräddas i 200-225 g i ca 10 min.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar