lördag 4 februari 2012

Chokladrutor!

150 g smör
2 st ägg
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
Glasyr.
100 g smör
6 msk starkt kallt kaffe
2 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
6 dl florsocker
Garnering.
kokosflingor alt strössel.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vispa snabbt ihop med elvisp.
Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta smöret.
Vispa ihop försiktigt på lägsta hastighet.
Bred ut smeten i en form på ca 40 x 32 cm som du smörjt med smör och ströbröd alt kokosflingor.
Grädda i nedre delen av ugnen i 225 g ca 10-15 min.
Gör glasyren. Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.
Bred över glasyren över kakan och garnera med kokos eller strössel!
  
                                                                             Smula på

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar