lördag 4 februari 2012

Finskans morotskaka!

4 st ägg
4 dl socker
200 g smält smör
6 dl rivna morötter
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
1 tsk kanel
Dubbel glasyr! 
400 g philadelphiaost
300 g rumsvarmt smör
6 dl florsocker
6 tsk vaniljsocker
Smält smör, och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner smör och mjöl väl blandat med de torra ingredienserna.
Rör sist i dom rivna morötterna.
Smörj och bröa en panna på ca 30*20 cm.
Häll ner smeten och strö på lite extra kanel och kardemumma.
Grädda i 175 g mitt i ugnen ca 20-25 min. Känn dig fram med en sticka, kakan ska vara lite kladdig.
Låt kakan sedan svalna.
Till glasyren så är det bara att blanda ihop allt för hand. Använd elvisp för att få en slät kräm.
Bred krämen över kakan och ställ in i kylen en stund.
Avnjut och bli beroende!
Sexy! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar