lördag 4 februari 2012

Fryst cheesecake eller glasstårta.

3 st ägg
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
3 dl vispgrädde
10 st digestivekex
Dela äggen.
Lägg äggvitorna i en bunke, och äggulorna i en annan.
Häll strösocker och vaniljsocker äver äggulorna.
Vispa först äggvitorna till ett fast skum, skummet ska vara så fast så att man kan vända upp och ner på bunken. Använd elvisp.
Vispa äggulorna och sockret till en ljusgul smet. Använd elvisp.
Blanda i philadelphiaosten . Lägsta hastighet på elvispen.
Vispa grädden i en bunke. Den ska vara lagom fast, rör sedan ner grädden i den andra smeten.
Rör försiktig med en sked  ner dom vispade äggvitorna.
Krossa digestivekexen och lägg dom i botten på en form med löstagbar kant.
Häll i smeten och strö smulad digestivekex över.
Ställ in i frysen ca 5 timmar och ta ut kakan ca 15 min innan servering.
 
Mmmm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar